torsdag den 29. september 2011

Berlin part 2.


Humana (Frankfurter Tor 3)
Humana er en kæde af genbrugsbutikker som jeg først lige har opdaget. Ved Frankturter Tor U-bahn ligger der én af slagsen på fire(!) etager og især den øverste med kjoler fra 50erne og 60erne var et hit i min bog. Jeg fik mig to skjorter og den bedste kjole i hele verden med blomster, sløjfer, prikker OG(!) strutskørt. Børnefødselsdag, kom an.


Forum Weinerei (Veteranenstr. 14)
På Weinerei er der gamle møbler, lyskæder og alt det vin du kan drikke. Et glas (altså, bogstaveligt talt, selve glasset) ligger du 2 € for, i ønskebrønden hvorefter du fylder vin i det (og dig) lige så tosset du vil. Når du går, betaler du hvad du har lyst/råd til. Mit yndlingskoncept i hele verden, og bagefter ser man seriøst sådan her:
Mustaphas Gemüse (Mehringdamm 32)
Lige ved Mehringdamm U-bahn ligger Berlins bedste kebab altså. Jeg er ofte gået forbi og tænkt, at de nok bare havde en god lokation i forhold til turister, men denne gang trodsede vi køen (som faktisk kun tog omkring et kvarter) og det var ventetiden værd. Musthapas kebab slog alle döner-rekorder og munchies ever had med masser af salat, grillede grøntsager, ost og alle de slags sovser man ville have i/på/udover det hele. Haps! (Og når man alligevel er i området ligger der masser af fine kaffebarer, butikker, iscaféer, boghandler m.m. - dobbelt haps!)


Hamy (Hasenheide 10)
Hamy er en vietnamesisk restaurant som ligger ved Hermannplatz U-bahn. På min must-go-Asian-restaurant "Monsieur Vuong" i Prenzlauerberg er der altid fyldt med mennesker og ventetid, så jeg blev stjerne-glad da vi fandt Hamy. En portion mad som den på billedet kun 4,90 €, betjeningen var lynhurtig og det smagte af mere. Jeg kommer igen, og overlader Monsieur Vuong til nogle andre!
Mauer Park (Gleimstr. 55)
Det her sted kender de fleste garanteret, men jeg kan stadigvæk ikke anbefale det nok. Søndagsloppemarked i Mauer Park. Tænk Christiania, Camden og markedsplads. Der er fyldt med turister og gammelt ragelse, men hvis man væbner sig med tålmodighed, et stort net og en iskaffe (eller majskolbe) kan man virkelig finde guld i alle kategorier fra polaroid-kameraer til smykker, tøj og pyntesager. De fleste sælgere er til at prutte med, og når/hvis solen skinner er det nærmest perfekt at hænge i parken og se karaoke bagefter.Spree Park (Kiehnwerderallee 1)
Efter lidt research på nettet omkring Spree Park besluttede vi os for, at bruge den sidste dag i Berlin på at gå på opdagelse derude. Tivoli-parken lukkede ned i 2002 og har stået tom siden, så alle de gamle forlystelser er gået i forfald som et ægte eventyrland. Området er privat og indhegnet, men går man langs med vandet er det forholdsvis nemt at finde et sted at kravle ind/under/over - og tro mig, alt spændingen værd! Vi nåede at se det meste af parken med knirkende gammelt pariserhjul, nedbrændt spillehal, dinosaurer, svanebåde og dukkehuse. Eventyret endte med at vi blev smidt ud af en vagt med en lille tyk hund.

Læs part 1 her.


8 kommentarer:

Marie My sagde ...

Åh fantastisk! Jeg tager snart til Berlin, så den der lille guide er bare guld for mig! Godt jeg fandt din blog :)

knus, Marie fra www.nemesisbabe.blogspot.com

Mille Makrel sagde ...

Fantastsik!! HAPS, printet ud og ryger med i lommen på onsdag, sammen med del et :)

Cesilden sagde ...

Ser totalt fedt ud med den forladte Spree Park :)

Sofie sagde ...

ÅH den kjole! Kan man se et billede på et tidspunkt? :) den lyder f a n t a s t i s k!
og så har jeg i øvrigt lyst til at besøge alle stederne - virkelig fin guide! :)

tambourine sam sagde ...

Ih hvor er jeg glad for, at I kan bruge guiden!

@Sofie Det er faktisk den på det sidste billede, men jeg må nok hellere tage nogle close-ups så ;) Den er virkelig også fin!

lolula sagde ...

Tak for an efsoni en af Hamy. Det var virkelig god vietnamesisk mad:-)

lolula sagde ...

Hov mente anbefalingen og ikke "an efsoni"?!?

loveandvideo sagde ...

Tak for en virkelig fin guide, som jeg vil printe ud og bruge. Nogen gode hotel-forslag?