mandag den 28. januar 2013

Musikmandag #58 - vind koncertbilletter til FROST

Midt i vintermørket knitrer et lille køligt musikalsk lys, som hedder FROST Festival. Det kribler gevaldigt i min festivaltrang og hungrende koncertlyst, som slet ikke kan vente til sommer! Den skønne ide med FROST er bl.a. at få musikken og omgivelserne til at gå op i en højere endhed, ved fx at udvælge atypiske locations til et udvalg af koncerterne - heriblandt Zoologisk Museum, skøjtebanen ved Toftegårds Plads, på Designmuseet og i en dieselkælder i Sydhavnen. Jeg har været så heldig, at få to billetter til en udvalgt koncert på dette års FROST Festival - som I kan læse mere om længere nede i dagens indlæg.FROST starter med en åbningskoncert d.8. februar og afvikles derefter frem til d. 2. marts. En del af arrangementerne er desværre allerede udsolgt, men her er et par af dem jeg kan anbefale;

FOXYGEN er en indierock duo fra LA, og ét af de bands som et flertal af musikmedier og blogs udnævner til et stort gennembrud i år - og ja, de er da også med på min liste over bands jeg holder øje med i 2013. Lyden er retro-præget og småpsykadelisk på en charmerende, ung og naiv facon. Deres lyd er en alsidig audiokollage, en aggressiv kombination af Nick Cave og The Brian Jonestown Massacre med melodiske passager i bedste David Lynch-soundtrack-stil. Jeg er, kort sagt, fuldstændig pjattet med dem!

Foxygen spiller på Bremen d. 9 februar kl.23. Koncerten er gratis.
FROST ON ICE afholdes som et vaskeægte vinter-rollerdisco på skøjtebanen ved Toftegårds Plads, og akkompagneres af et DJ-set med danske WhoMadeWho. Bandet har tradition for alternative og ofte lidt skæve konstellationer når det kommer til både koncerter og DJ-sets. I beskrivelsen af Frost On Ice står der blandt andet at de vil mixe live-elementer med medbragte tracks. Jeg glæder mig!

Frost On Ice er d. 10 februar kl.17. Arrangementet er gratis.
JACOB BELLENS + SCHULTZ AND FOREVER er desværre blevet udsolgt i mellemtiden, men jeg synes stadig at det er værd at nævne de to dygtige, danske herrer som pt. er EP- og albumaktuelle. Jacob Bellens, som man kender fra I Got You On Tape, har netop udgivet soloalbummet 'The Daisy Age' der virkelig er melankolsk, stilfærdigt og indimellem længselsfuldt. Jacobs smukke og støvede stemme folder sig fornemt ud og lyder alt andet end dansk - og det er især sangene 'Only For The Lonely' og 'Eight Arms To Hold You' der fremtræder som de stærke højdepunkter på albummet, der kan findes her.

Schultz & Forever er kunstnernavnet som dækker over den kun 18-årige Jonathan Schultz. Hans stemme er helt unik, og han har et virkelig særligt talent for nærvær og indlevelse med sin musik, der vidst bedst kan beskrives som en blanding af folk og bedroom indie, i dét lydhjørne der minder mig mest om The Tallest Man On Earth. Hans nyeste EP 'Celine' er ikke på Spotify endnu, men kan streames hos Soundvenue.

Jacob Bellens og Schultz & Forever spiller på Copenhagen Piano d. 20 februar kl.20. Koncerten er udsolgt.
NILS FRAHM + MIKAEL SIMPSON finder sted på Lousiana, hvor tyske Nils Frahm fremfører sine smukke og dragende klaverkompositioner med fantastiske Mikael Simpson som special guest. Nils Frahm går nok under den kategori man vil beskrive som klassisk kompositionsmusik, ikke en genre jeg normalt beskæftiger mig med, men hans lydlandskab er så simpelt, poetisk og melodisk at det faktisk er svært ikke at kunne lide det. Hans nyeste abum 'Screws' har med tryllebindende effekt udgjort soundtrack til mange af mine vintersøndage.

Og Mikael Simpson - behøver han egentlig en yderligere præsentation? Jeg har fulgt ham siden han udgav 'OS2 + Lidt Ro' i 2002 hvor jeg startede på gymnasiet, og forelskede mig i hans tekster og kombinationen af elektroniske beats og hans bløde vokal. Jeg har set ham live så mange gange, at jeg ikke har tal på det - og han har aldrig skuffet! Hvis du ikke er så bekendt med Mikaels bagkatalog, er der netop udgivet en kompilation med hans bedste sange. Find den her.

Nils Frahm og Mikael Simpson spiller på Lousiana d. 27. februar kl. 20. Koncerten koster 175 kroner.
MARIAM THE BELIEVER kommer fra Sverige, og er også med på min liste over bands jeg holder øje med i 2013. Hendes stemme er rå og dyb og hun har en vis eksperimenterende og utæmmet mystik over sin lyd, som minder om Jenny Wilson eller Taken By Trees i bedste, svenske artpop-stil.

Mariam The Believer spiller i Koncertkirken d. 28. februar kl.20. Koncerten koster 130 kroner. Men! Jeg udlodder to billetter til denne koncert, så hvis du vil være med i lodtrækningen skal du blot skrive en kommentar med dit navn og din mailadresse herunder :) Jeg trækker lod om en uge.Hver lørdag under FROST inviteres der desuden til en gratis natkoncert på Bremen - som udover Foxygen - står på blandt andet Lars and The Hands Of Light og Egyptian HiphopSe hele programmet her eller følg med på Facebook og Twitter løbende under tagget #FROST13 :)

Sangene fra mine musikmandage, som er tilgængelige på Spotify, kan findes på en playliste, her.
Rigtig glædelig musikmandag!Koncertbilletterne er sponsoreret af Frost Festival.


16 kommentarer:

Anonym sagde ...

Åhh, jeg vil virkelig gerne vinde dem! :)
-Amanda Køhler, amanda-koehler@live.dk

Marie sagde ...

Krydser fingre for, at billetterne lander hos mig. Jeg har voldsomt brug for et par musikalske solstråler i form af Mariam og Cancer midt i vinterkulden :)
- mariehvidt@hotmail.com

Astrid sagde ...

Lyder virkelig dejligt!

Astrid Schack/
astridschack@hotmail.com

Amalie sagde ...

Det kunne være så fantastisk at vinde, det har lige hvad jeg mangler efter en lang eksamensperiode :)
Amalie
amaliesolling@gmail.com

Stine Buch Jacobsen sagde ...

Stine Buch Jacobsen
stinebuchjacobsen@gmail.com

Anonym sagde ...

Tak for anbefalinger! Jeg ville elske en omgang blood donation! (rikkekann@hotmail.com)

TVRose sagde ...

Det er den koncert, jeg helst vil til på Frost!

Anonym sagde ...

Ouh ouh ouh hvor ville jeg gerne vinde dem.
Tak for anbefalingerne!
Mvh Maiken Andersen, maglan@ruc.dk

Anonym sagde ...

Tak for dine anbefalinger, havde slet ikke hørt om FROST før nu. Og så krydser jeg fingre for at jeg skal til koncert d. 28. :)

Anonym sagde ...

ups min mail adresse må du også hellere få: katrinegraversen@gmail.com

Anonym sagde ...

det ville være optur at vinde to koncertbilletter!

Mvh. Nikie Køster
Nikiekoester@hotmail.com

Anonym sagde ...

Tusind tak for mange gode musikanbefalinger, jeg subscriber på dine playlister på Spotify, de er super inspirerende. Og tak for en skøn blog i det hele taget.

Jeg vil gerne vinde billetterne: Line Skyum-Jensen, lineskyum-jensen@hotmail.com

Anonym sagde ...

Det vil jeg vildt gerne - faldt over deres facebookside for et par dage siden og tænkte det må jeg bare :D

God dag :)

Vh
Camilla
camilla_hovej@hotmail.com

Yessir sagde ...

Steffen Pedersen
sjeffen@gmail.com

Vivi sagde ...

Uhhuhh, ku' godt da! :)
vivibedu (a) gmail.com

Anonym sagde ...

Øj. Jeg ville være vild med at vinde de billetter.

Lea Høyrup Nedergaard
lealimbo@hotmail.com